Haber

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Irak’ın Duhok kentinde Zaho Özel İdare Sorumlusu ile görüştü

Şırnak Valisi Osman Alım, Irak’ın kuzeyindeki Duhok’ta Zaho’nun Özel İdare Sorumlusu Guhdar Şeyho ile bir araya geldi.

Valilikte düzenlenen ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş’in de katıldığı toplantıda Vali Alım ve Guhdar Şeyho bölge meselelerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Alım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (KBY) ile karşılıklı diyaloğun süreklilik kazanmasını temenni ettiklerini, 6 ayda bir toplantı yapmak üzere “kardeşlik protokolü” imzalayacaklarını bildirdi. Bu konuda aylar.

Bugün aldıkları kararların uygulanması ve takibi konusunda her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydeden Alım, mevcut bazı fiziki konuların da takibini yapacaklarını kaydetti.

Bilgin, “Aldığımız kararları çok kısa süre içinde hayata geçireceğiz ve büyük bir rahatlama sağlayacağız. Özellikle uzun vadede büyük bir– İllerimizi aşan sorunlarla ilgili başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere gerekli görüşmeleri yaparak ölçekli ihracat gerçekleştiriyoruz.”Kapılar yapılırken bazı teknik hatalar yapılmış olabilir. Bu teknik kusurların bir kısmını düzelttik ve kalan kısım üzerinde çalışıyoruz. Kısa sürede bu sorunların çözüleceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

Zaho Özel İdare Uzmanı Şeyho, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adına Şırnak Valiliği’ni ziyaret ettiklerini belirterek, görüşmede Habur Sınır Kapısı’nda vatandaşların yaşadığı sorunları ele aldıklarını belirtti.

Sorunların bir an önce çözülmesi için Vali Osman Bilgin ile gerekli mutabakata vardıklarını anlatan Şeyho, “Günübirlikçi olarak tanımladığımız vatandaşlarımızın sağlık hizmeti yürüten vatandaşlardan ayrılması konusunda Valimiz ile mutabık kaldık. ve bunun için gerekli altyapının bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladık. Her iki ülkenin valisi olarak bir an önce çözülmesi için çalışmaların hızlandırılması için gerekli talimatları verdik.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu