Yaşam

Pratik ve sağlıklı ev yapımı meyve reçeli tarifi: 20 dakikada çilek veya favori meyvelerle hazırlayın!

Meyveler kimi zaman hızla olgunlaşarak tamamını tüketmek için yeterli zaman olmayabilirler.  Ancak bu durum, meyvelerin ziyan olması için geçerli bir neden değildir. Ev yapımı meyve reçeli tarifi bu tür durumlar için mükemmel bir çözüm sunuyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu reçel, sadece 20 dakikada hazırlanıyor ve meyvelerinizi tekrar değerlendirme şansı veriyor.

Ev yapımı meyve reçeli tarifi oldukça basit. Çürümeye başlamamış ancak belirli olgunlaşmaya gelmiş dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. Mesela, çilekleriniz artık istediğiniz gibi görünmeyebilir; kabukları solgunlaşmış veya birkaç çukur oluşmuş olabilir. Ancak bunlar, meyve reçeli yapmak için çileklerin tam zamanında olduklarının işaretidir. Meyve reçeli tarifi, meyvelerin doğal tatlılığını ve tazeliklerini koruyacağı için, onları atmak zorunda kalmazsınız.

İşte sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik ev yapımı meyve reçeli bir tarif…

EV YAPIMI MEYVE REÇELİ TARİFİ

Meyve Reçeli İçin Malzemeler:

  • 6 su bardağı çilek (veya istediğiniz diğer meyveler)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Meyve Reçeli Nasıl Yapılır?

Adım 1

Meyve reçeli yapmak için öncelikle büyük bir tencereye seçtiğiniz tüm meyveleri, şekeri ve limon suyunu ekleyin. Orta-yüksek ateşte kaynatmaya başlayın. Meyveler yumuşayıp karışım koyulaşana kadar, arada bir karıştırarak yaklaşık 20 dakika boyunca reçeli pişirin.

Adım 2

Meyve reçelinin kıvamını kontrol etmek için pişirme sürecinin başında dondurucuya birkaç metal kaşık koyun. Attığınız kaşıklar soğuyunca, kaşığın içerisine biraz reçel damlatın; eğer hemen yayılmıyorsa ve koyu kalıyorsa, meyve reçeliniz hazır demektir.

Adım 3

Meyve reçeli pişirme işlemi bittiğinde, daha sıcakken temiz cam kavanozlara doldurun. Kapakları sıkıca kapatın. Reçel tamamen soğuduktan sonra buzdolabında saklayın ve 2 hafta içerisinde tüketin.

MEYVE REÇELİ TARİFİNİ YAPARKEN BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALARI

  • Meyve reçelini daha uzun süre saklamak için kavanozları kaynar suda sterilize ederek kullanabilirsiniz.
  • Eğer daha pürüzsüz bir meyve reçeli istiyorsanız pişirme sırasında meyveleri ezerek daha pürüzsüz bir reçel elde edebilirsiniz.
  • Limon suyu reçele parlaklık vereceği ve konserve sürecinde reçelin güvenliğini sağlayacağı için muhakkak reçelin yapımında içerisine eklemelisiniz.

Bu basit tarifle, hem lezzetli bir meyve reçeli elde etmiş olacak, hem de olgunlaşmış meyveleri değerlendirerek israfı önlemiş olacaksınız.

İlginizi çekebilir;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu