Haber

ABD, kadınlara yönelik baskı nedeniyle bazı Taliban üyelerine yeni vize kısıtlamaları getirdi

YENİ ABD, Afganistan’da kadın haklarına getirilen yasaklara yanıt olarak Taliban geçici hükümetine ek vize kısıtlamaları uygulanacağını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, Taliban yönetiminin kadın ve kız çocuklarına yönelik baskı ve şiddetine karşı harekete geçeceklerini söyledi.

Blinken, Afganistan’da kadınlara yönelik devam eden baskıcı politikalardan sorumlu veya suç ortağı olduklarına inanılan mevcut ve eski Taliban üyelerinin yanı sıra devlet dışı güvenlik gruplarının üyelerine ve diğer kişilere ek vize kısıtlamaları uygulamak için harekete geçtiklerini belirterek, Bu kişilerin yakın aile bireyleri de vize kısıtlamasına tabi olabilir” dedi. söz konusu.

Taliban’ın kararlarıyla bir kez daha Afgan halkının refahını hiçe saydığını vurgulayan Blinken, Taliban’ın eylemlerinin bir milyondan fazla okul çağındaki kız ve genç kadını okuldan mahrum bıraktığını, daha fazla kadının üniversitelerden dışlandığını ve sayısız Afgan kadınının okuldan atıldığını söyledi. işgücünden.

Taliban’ın eylemlerini en sert şekilde kınadıklarının altını çizen Blinken, ülkesinin kadınlar ve kız çocukları da dahil olmak üzere tüm Afgan halkının insan hakları ve temel özgürlüklerini geliştirmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya kararlı olduğunu kaydetti.

Taliban’ın 15 Ağustos 2021’de Afganistan’da iktidara gelmesinin ardından kadınlar ve kız çocukları eğitim hakkı dahil birçok haktan mahrum bırakılıyor.

Taliban yönetimi Aralık ayında üniversitelerdeki kız öğrencilerin eğitimine bir sonraki duyuruya kadar ara verildiğini duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu