Haber

Ödemiş Güney Çevre Yolunda Askıya Alma Süreci Başladı

Ödemiş

BELEDİYE HİZMET BİNASINDA ASKIYA ALINDI

Ödemiş Güney Çevre Yolu (Güney Kesim) 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Ödemiş Belediye Meclisinin 06.02.2023 tarih ve 16 sayılı kararı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.07.2023 tarih ve 772 sayılı kararı ile onaylandı. Değişiklik yapılarak onaylandı.

Konuya ilişkin belgeler; Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası girişindeki ilan panosunda ve internet sitelerinde 20 Ekim 2023 – 20 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında ilgili makamlarca incelenmek üzere askıya alınmış ve ilgililere duyurulmuştur.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Planlama ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan ile birlikte incelemelerde bulunarak geleceğe yön verecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Önder Eriş, “Hem kuzey çevre yolu hem de güney çevre yolu imar revizyonlarıyla Ödemiş’i önümüzdeki yüzyıla hazırlıyoruz. Uzun süredir çalışmalarımız önce harita, sonra plan çalışmaları olarak devam ediyor. Bugün Güney Çevre Yolu Çevre Yolu imar planı sonuçlandı.Ödemiş Belediyesi Güney Çevre Yolu İmar Planımız Revizyonumuz Meclisimiz ve ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylandıktan sonra askıya alındı.Bu imar düzenlemelerini içeren bu planla geleceğe imza atıyoruz. Ödemiş ilçe merkezinin güneyinin tamamını, Birgi yolundan İzmir yoluna, Zafer Mahallesi Tekstil Mevkiinden yani Ocaklı bölgesine kadar çevreler.

CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA GELECEĞE HEDİYE

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, bu planların önümüzdeki yüzyılda Ödemiş’te çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız kentin geleceği olduğunu söylüyoruz. Şehircilik ve imar koşulları konusunda Ödemişli ücretli yöneticimiz, ekip arkadaşlarımız, şehir planlamacılarımız ve harita mühendisi arkadaşlarımızın çabaları bir araya geldi. Kuzey Çevre Yolu İmar Revizyonumuz tamamlanmış olup, itirazlar değerlendirilmiştir. Artık şehrin güneyindeki çevre yolu ile ilgili imar revizyonumuz için askıya alma süreci başladı.

BELEDİYEYE AİT YENİ SANAYİ BÖLGESİ AKARYAKIT İSTASYON ALANI

Bu plan sayesinde şehrimiz Birgi istikametinden gelen yeni ticaret alanlarına kavuşuyor. Küçük ve orta ölçekli sanayi sitemize yeni bir yer kazandırıyoruz. 1999-2004 döneminde başkanlığım döneminde güney çevre yolu üzerinde yer alacak bir akaryakıt istasyonunu belediyemize kazandırdık. Artık güney çevre yolu ile birlikte bu akaryakıt istasyonu lokasyonu belediyemize büyük değer katacak. Bu imar revizyonumuzda kent merkezinin güneyinde yeni ibadethaneler belirledik. Otoparkları ve yeşil alanlarıyla nefes alan bir şehir hedefliyoruz. Aynı şekilde Hürriyet Mahallesi’ndeki kamyon garajını da şehrin güneyine, canlı hayvan pazarının yanına taşıyacak alanı sağladık. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte planlıyoruz.

ŞEHRİN TARIM ALANLARINA YAYILMASINI ENGELLİYORUZ”

Bu revizyonla Üç Eylül Mahallesi Kantarcı Mevkii’nin imar sorunlarına çözüm getirdik. Sanki o bölgede kentsel dönüşümün ilk adımlarını atmışız. Bu revizyonla birlikte yeni inşaat alanları da belirlenerek önemli bir ihtiyaç daha karşılanıyor. En önemlisi bu planla Ödemiş’in güneye yani verimli tarım alanlarına yayılmasının önüne geçiyoruz. Aynı şekilde bu güney çevre yolu da şehrin trafiğini rahatlatacak. İzmir’in şehir merkezine girmeden girişinden başlayıp şehri güneyden çevreleyen bu çevre yolu ile ana arterlerdeki araç yoğunluğunu Birgi kavşağına aktaracağız. Kentin otobüs terminali de bu çevre yolu üzerinde yer alacak. İlk hazırlıklarını 22 yıl önce yaptığımız güney çevre yolu, Torbalı-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesi kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açılacak. Bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasını umuyoruz.

DURDURMA SÜRECİ 20 KASIM’A KADAR DEVAM EDİYOR

Bu bölgedeki arsa ve arsa sahiplerinin 20 Kasım’a kadar sürecek askı döneminde mutlaka belediyemize gelerek bu planları incelemeleri gerekmektedir. Bilgi almak istedikleri konular varsa yetkili arkadaşlarımızla tekrar görüşmelidirler, itirazları varsa bunları sunmalıdırlar. Sadece itiraz etmek adına değil, itiraz gerektiren, haklı ve hukuken desteklenen konularda da itirazlarını arkadaşlarımıza iletebilirler.

Hemşehrilerimizin çok ısrarla dile getirdiği İzmir Yolu girişinin çehresini değiştirmek için çalışıyoruz. Plan değişikliği çerçevesinde İzmir yolunun girişine Oto Bayileri Sitesi yapılacak. İzmir yolu, kuzey çevre yolu, güney çevre yolu imar revizyonları Ödemiş’in yeni yüzyılına hayırlı olsun. “Cumhuriyetin ilk kalkınma planlı kentlerinden biri olan Ödemiş’in kimliğine yakışan düzenlemelere imza atmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu