Yaşam

İntihar Girişimleriyle Dolu “İnsanlığımı Kaybederken” adlı kitabıyla tanınan ünlü Japon yazar Osamu Dazai’nin hayatı

Üslubu oldukça insan ruhunun derinliklerine nüfuz edenBir kişiliğe sahip olan Dazai, aslında eserlerinde gösterdiği karanlık tarafları kendi hayatında da çokça yaşamış ve belki de yazarak kendini bu durumda bulmuştur. umutsuz durumdanKaldırmaya çalıştım.

İntihar girişimleriyle hayatıNe yazık ki etrafı insanlarla dolu olan yazarımız, 3 Temmuz 1948’de bir yaz gününde bu girişiminde başarılı oldu. metresi ileyağmurdan dolayı taştı Tamagawa kanalı Atlayarak intihar etti. İntihar takıntısı olan bu yazarın hayatını size anlatalım.

Asıl adı Shūji Tsushima olan yazarımız aslında güçlü ve ayrıcalıklı bir yaşamın içine doğmuştur.

Osamu Dazai ve ailesi

AristokratBir ailesi olan Dazai, geçmiş şartlarına göre 19 Haziran 1909’da hizmetçilerle dolu bir konakta yaşıyordu. Standartları çok iyi olan bir ailede yetişkin. Çok geniş bir ailesi vardı, 11 kardeşi vardı ama ne yazık ki onca kalabalığın içinde yalnız bir çocukluk geçirdi. Zamanının çoğunu evdeki hizmetçilerle geçiriyor. Dazai’ye bakıyorlardı. Babası siyasi sorunlar nedeniyle meşguldü ve annesi sürekli hastaydı. Onun için, ebeveyn bağınaSahip olmadığı kaçınılmaz bir gerçekti.

Ergenlik döneminden beri yazmaya ilgi duyan Dazai, geleceği parlak bir yazar olma yolunda ilk adımları şimdiden attı.

Ailesi aristokrat olduğundan dayanılmaz bir baskı altındaydı. Tüm bu baskıları görmezden gelen Dazai, ergenlik döneminden itibaren yazmaya başlamıştı. kendi içinde Ergenlik döneminde de büyük potansiyel var Bu potansiyelini kullanarak edebiyat dergilerine katıldığı ve kendi şiirlerini yazmaya başladığı açıkça görülecektir. Yayımladığı şiirler çoktur. başarılıolmuştu.

Seçkin bir aileye sahip olmak tüm zorluklar omuzlarındaailesini taşıyor Politika BilimiUzun süre ders çalışma baskısına katlandı ama bu baskılara boyun eğmedi ve sevdiği işi yapmaya yöneldi. Fransız Dili ve Edebiyatı Rolü kazandı. Ailesi bu duruma o kadar kızmış olmalı ki, Dazai’yi üniversite yıllarında Komünist Parti üyesi olmakla suçlamışlardı. Onu evlatlıktan reddetti.Böylece yarı buruk bir şekilde yazarlık serüvenine ilk adımını atmış oldu.

Tüm baskılara rağmen gülmeyi ve insanları güldürmeyi asla bırakmadı.

Kendisi bu durumu şu şekilde ifade etmiştir: “İnsanları ne pahasına olursa olsun güldürmeliyim; Bunu yaparsam, ‘hayat’ dedikleri hayatın dışında kalsam bile umursamazlar; Ne olursa olsun o insanların gözüne girmemeliyim; “Ben bir hiçim, ben rüzgarım, ben havayım” gibi niyetler birikecekti içimde. “Ailemi her zaman maskaralıklarımla güldürdüm ve hatta ailemden daha anlaşılmaz ve korkutucu olan hizmetçilerimize şaka bile yaptım.”

Çocukluğunda bile fotoğraflarda Tek gülen o Bunu gördüğümüzde gülmeyi, güldürmeyi seven bir insanın nasıl bu kadar karanlığa düştüğünü merak etmeden edemedik. ailesinin Siyasi imajına zarar vermemek içinBu şekilde baskılardan ve sert tepkilerden kurtulmaya çalışmak, zihinsel depresyonKısa bir özettir.

Her şey en sevdiği yazar Ryūnosuke Akutagawa’nın intihar etmesiyle başladı…

Biraz üniversite hayatı İyi bir başlangıç ​​yapan Osamu,bir gün en sevdiğiniz yazar kendi canına kıyarak Birlikte onu sonsuz bir acı krizine sürükledi. Aklından sürekli intihar düşünceleri geçiyordu ve bu sonsuz depresif düşüncelerden bir türlü kurtulamıyordu. O kadar ki normalde Derslerinde oldukça başarılı olan yazarımız,Bu olaydan sonra kısa sürede notlarının düşmesine neden oldu.

Oldukça sıradan bir insan, hayatında zor bir dönemden geçtiğinde, inanılmaz bağımlılıklara Dayanabiliyor… Ne yazık ki Osamu kendini içkiye ve kadınlara da adadı. Bu depresyonun sonucunda İlk kez intihara teşebbüs eden Dazai, Uyku hapı alarak intihar etmeye çalıştı ancak bu girişiminde başarısız oldu. Aldığı haplar yetersiz dozHayatta olduğu için kısa süre de olsa hayata tutunmayı başardı.

Üniversiteyi bitirdi, evlenmek istedi ama yine reddedildi.

Shimeko Tanabe ve Oyama Hatsuyo

1930 yılında bölümünden zar zor mezun olan Dazai, daha sonra eğitim hayatına başladı. Fransız Edebiyatı Okumaya devam etti. bu süreçte Zihinsel sağlık sorunlarıTekrar yaşanmaya başladığında ise yanlış kararlar almasına ve eğitimini yarıda bırakmasına neden oldu. Yapmak zorundaydı.

İlk kötü karar Bir Japon geyşası (Japon kültüründe erkek müşterilere hizmet eden bir kadın) Oyama Hatsuyo ile evlenmek istiyordu. Ailesi bu duruma şiddetle karşı çıkıyordu ve aristokrat bir ailenin çocuğu olarak bu evlilik kabul edilemezdi. Bu ailesinin imajını zedeler.Aile büyükleri yine Dazai’yi düşündü. Onu evlatlıktan reddettiler. Bir kez daha reddedilmenin acı gerçeğiyle yüzleşerek yeniden alkole yöneldi. Nitekim Hatsuyo ile ilişkisini geride bırakarak hayatına devam etmiştir.

Ailesi tarafından defalarca reddedilen Dazai, bu bunalımdan çıkamadı ve Bir kez daha intihara kalkıştıO sırada barda tanıştığı 19 yaşındaki Shimeko Tanabe’yi kendisiyle birlikte intihara ikna ederek. çift ​​intihara teşebbüs ettiBulundular. Kadın trajik bir şekilde boğulurken,Dazai, balıkçı teknesinin yardımıyla yeniden hayata tutunmayı başardı.

Bu kez eşi Hatsuyo ile birlikte çifte intihar girişiminde bulundu.

Osama Dazai soldan ikinci, arkadaki bayan ise Oyama Hatsuyo.

Shimeko’nun ölümünden sonra polis tarafından sorguya çekilen Dazai, daha sonra Ailesinin etkisi sayesinde Bu durumdan çıkmayı başardı. onun ailesi Bir kez daha aileye hoş geldin, Bu olayların ardından Dazai’ye tekrar maddi destek sağlamaya ve ona yardım etmeye çalıştılar. Olayları atlattıktan sonra Hatsuyo ile evlendi.

Hayatı alkol bağımlılığıyla geçen Dazai karın zarı iltihaplandı Arkadaşlarının desteğiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanedeyken eşi Hatsuyo Kendisini arkadaşıyla aldattığını öğrendikten sonra Mahvolmuştu. Bu sefer o ve eşi Hatsuyo intihara teşebbüs ettiler ve başarısız oldular. Bu girişimden sonra hayatları Onları birbirlerinden açıkça ayırdılar.

İntihar girişimleri devam ederken akıl hocası sayesinde ülkede ünlü bir yazar oldu.

Geçtiğimiz yıllarda yaşadığı çalkantılı hayata ara veren Dazai, Saygın yazar Masuji Ibuse’dan Mentorluk aldı ve onun desteğiyle yazılarını geliştirdi ve adını duyurdu. Edebi eserleri yayımlanmaya başladı ve edebiyat dünyasında daha çok tanındı. Böylece yazar durumudaha da güçlenmişti.

Bu dönemde 1933’te ‘Resşa’Eserini yayınlamak için kendine bir takma ad seçmiş ve bugün edebiyat camiasında bilindiği isimle tanınmaktadır. ‘Osamu Dazai’olarak yazmaya devam etti.

Gelelim son intihar girişimlerine… 2 kez daha girişimde bulundu.

Tokyo Üniversitesi’nden mezun olamayacağını anlayan Dazai Kendini asarak bir intihar girişiminde daha bulundu. bulundu ancak bu denemesinde başarılı olamadı. Böylesine karanlık bir ruh hali içinde bile dünyaca ünlü eserlerini yazıp yayınladı. Ayrıca tüberkülozla mücadelerağmen.

Daha sonra bir güzellik salonunda çalışan Tomie Yamazaki ile tanıştı ve onun evine taşındı. Dazai, Daha önce hayatındaki 2 kadın gibiYamazaki’yi çifte intihar girişimine sürükleyerek, Tamagawa kanalı Geçen sefer atlayarak intihara kalkıştı ve ne yazık ki başarılı oldu. Sonunda Dazai yıllardır denediği şeyin farkına vardı. Ölüm arzusunu yerine getirmişti.Geride bıraktığı not ise oldukça üzücüydü: “Doğduğum için beni affet!”

Bungo Stray Dogs adlı animeye ilham kaynağı olmuştur.

Ünlü manga ve anime serisi Bungo Sokak Köpekleri’ndeki Osamu Dazai Adını taşıyan karakter ünlü yazardan ilham alınarak bazı göndermeler gösterilmektedir. Bu resimde Osamu Dazai’nin aile fotoğrafının olduğu açıkça görülüyor göndermeyapılmış.

Mange panelinde Karakterimiz tıpkı Osamu Dazai gibi oturuyor, Bu ünlü fotoğrafa güzel bir gönderme yaptı. Ayrıca anime karakteri Dazai’nin yeteneğinin adı ‘Artık İnsan Değil’ yani ‘Ningen Shikkaku’dur. Bu ünlü yazar en başarılı eserlerinden biribiri olarak bilinir Artık İnsan DeğilimÇalışmalarına çarpıcı bir gönderme olduğu görülüyor.

Ayrıca Dazai’nin en sevdiği yazar Ryūnosuke AkutagawaAdı animede de geçiyor.

hayatının çoğunu zihinsel kargaşa ve depresyondan muzdaripYazarımız adına üzüntülerimizi dile getirsek de kitaplarını sizlere şiddetle tavsiye ediyoruz. ‘İnsanlığımı Kaybederken’ adlı eserisatın almak istersen buradanUlaşabilirsin.

Yazarımızın kitabını daha önce okuyup okumadığınızı merak ediyor, hayatının bu kadar çalkantılı ve depresif geçmesi hakkında ne düşündüğünüzü yorumlara bekliyor olacağız!

Kaynaklar: Mozart Kültürleri, Royumi, Japonya Deneyimi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu