Haber

Ekonomist: Beğensek de beğenmesek de Erdoğan gerçek bir zafer kazandı

Seçim sürecinde Erdoğan aleyhine yaptığı yayınlarla gündeme gelen Economist dergisi seçim sonuçlarını incelemeye devam ediyor.

Türkiye düşmanlığıyla bilinen dergi, 14 Mayıs’tan önce de “Erdoğan gitmeli” içeriğiyle çok sayıda haber yapmıştı. Erdoğan, günlük sosyal medya hesabından tam tersi bir kampanya yürüttü ve adeta muhalefet partileri için çalıştı.

Sonunda dergide “Erdoğan’ın kazanması nasıl daha az kötü haber olabilir?”Bir analiz yayınlandı.

GERÇEK BİR ZAFER

Erdoğan’ın seçimlerde gerçek bir zafer kazandığını yazan dergi, şu ifadeleri kullandı:

Beğenin ya da beğenmeyin, 28 Mayıs’ta Türkiye’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi bir gerçek.

Erdoğan’ın zaferinden sonra ABD ve Avrupa’nın onunla “anlaşmak” zorunda kalacağını yazan dergi, seçimin açıkça muhalefete karşı kazanıldığını yazdı:

Erdoğan’ın %52’ye karşı %48’lik zaferi muhalefet tarafından kabul edilecek kadar açıktı. Ekonomisi bocalarken ve arka bahçesinde savaşlar sürerken, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu son şey siyasi kargaşaydı. Önümüzdeki beş yıl boyunca Avrupa ve dünya otoriter bir popülistle uğraşmak zorunda kalacak.

Avrupa devlet başkanlarının tebriklerine de yer verilen yazıda, AB ile Türkiye’nin birbirine ihtiyacı olduğu belirtildi:

“Sayın Erdoğan daha uyumlu bir ilişkiyle ilgilendiğini gösterirse AB de üzerine düşeni yapabilir. Türkiye’nin birliğe üye olarak katılması boş bir hayal ama iki tarafın Türk vatandaşları için vizesiz seyahat AB ve gümrük anlaşmaları en azından bazı hizmetleri kapsayacak küçük anlaşmalar üzerine.İlginçtir ki, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Erdoğan’ı zaferinden dolayı tebrik etmek için hemen aradı ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz onu Berlin’i ziyaret etmeye davet etti.En azından Avrupa yakasında, yeni bir sıfırlama var.”

haber-merkez.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu