Haber

Yeniden Refahlı Mehmet Altınöz’den Filistin gözaltılarına tepki: Bunlar 28 Şubat görüntüleri

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, İstiklal Caddesi’nde İsrail ile ticarete tepki gösteren gençlerin darp edilerek gözaltına alınmasına karşı, “Bunlar 28 Şubat görüntüleri. Bu görüntüleri Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye’de izliyoruz” dedi.

Medyascope’a konuk olan Altınöz, “Ülkenin Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu olsaydı ve o polisler o başörtülü kızlarımıza o muameleyi yapsaydı ne olurdu? Bunlar 28 Şubat görüntüleri. Bu görüntüleri Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye’de izliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İstiklal Caddesi’nde İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yapan, aralarında başörtülü gençlerin de olduğu, ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu üyeleri darbedilerek gözaltına alınmıştı. Siyasiler polis şiddetine ve gözaltılara tepki göstermişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, protestoya ilişkin, “Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir” demişti.

(HABER MERKEZİ)

dumlupinarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu