Haber

Yarın deprem olacağını bilseydiniz bugün ne yapardınız?

Mehmet TOPRAK / Rüstem PEHLİVANLAR / HERKES DUYSUN-

ADIYAMAN (İGFA) –Geçtiğimiz yıl Türkiye, 6 Şubat 2023’te meydana gelen iki büyük depremle sarsıldı. Merkezi Kahramanmaraş olan ve Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Hatay başta olmak üzere 11 il ile milyonlarca vatandaşımızı etkileyen sarsıntılar, çevre illerde de hissedildi. ülkelerde kayıplara neden oldu.

Geçtiğimiz yıl Türkiye, 6 Şubat 2023’te meydana gelen iki büyük depremle sarsıldı. Merkezi Kahramanmaraş olan ve Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Hatay başta olmak üzere 11 ili ve milyonlarca vatandaşımızı etkileyen deprem, çevre illerde de hissedildi. ülkelerde kayıplara neden oldu.

Bu depremler nedeniyle resmi rakamlara göre 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettik, onbinlerce vatandaşımız da yaralandı.

Deprem Türkiye’yi ekonomik olarak da etkiledi ve uzmanlar depremin Türkiye’ye maliyetinin 150 milyar doları bulabileceğini tahmin ediyor.

Öte yandan depremin en zor yanı vatandaşların psikolojisini etkilemesidir. Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar herkesin, özellikle de depremden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenenlerin depremle ilgili sıkıntıları bu süreçte daha da derinleşti. Vatandaşlarımız geçmişe göre daha dikkatli, daha dikkatli, daha duyarlı ve depreme karşı daha hazırlıklı olmaya çalıştı.

Peki bu hassasiyet ve hazırlık devam ediyor mu? Herkes Duysun grubu olarak depremden en çok zarar gören illerden biri olan Adıyaman’da depremzede vatandaşlarımıza mikrofon verdik ve sorduk: Yarın deprem olacağını bilseydiniz bugün ne yapardınız? ? Depreme hazırlıklı mısınız? Söz vatandaşın elinde…

Deprem sürecinin kendileri için çok zor olduğunu belirten vatandaşlar, aynı şeyleri tekrar yaşamak istediklerini belirterek uzak bir ülkeye gitmek isteyeceklerini söyledi.

Bir vatandaş aynı senaryonun bir daha yaşanmaması için ulaşabildiği herkesi uyaracağını belirtirken, bazı vatandaşlar da sevdiklerine sarılıp depremden etkilenmeyeceklerini düşündükleri bir yere gideceklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu