Haber

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Eksikliği hissedilen birçok ilaç piyasaya sürülecek

Son günlerde gündeme gelen ilaç tedarikindeki rezalet Sağlık Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Müjdeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vererek sorunun kısa sürede çözüleceğini duyurdu.

“PEK ÇOK İLAÇ KISA ZAMANDA PİYASAYA SUNULACAK”

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tedarikinde güçlük çekilen bazı ilaçların üretimi artırıldı. Şu anda dünyada mevsimsel hastalıklar nedeniyle talep artışı ve hammadde üretiminden kaynaklı sıkıntılar yaşanıyor. Kısa sürede eksikliği hissedilen antibiyotikler ve çocuk şurupları da dahil olmak üzere ilaçlar piyasaya sürülecek.” sözlerine yer verildi.

“ECZANEDEN ALINAN LİSANSLI İLAÇ SAHTE KONUSU DEĞİL”

“Her ilaç kutusunun, onu diğer kutulardan ayıran bir kimlik numarası vardır.” Koca şöyle devam etti: “Kutu üretiminden, reçete edildiği hastaya kadar takibini yapıyoruz. Eczane raflarındaki tüm ruhsatlı ilaçlar bu İlaç Takip Sistemi ile kayıt altına alınıyor. Eczaneden alınan ruhsatlı ilacın satılması lafta değil. Sahte Az sayıda hastaya özel olarak getiriliyor, başka ülkelerde ruhsatlı, Türkiye Türkiye’de ruhsatlı olmayan ilaçlar var.Biri için ileri sürülen tezlerin gereklilikleri yerine getirildi.Kısa sürede biz ruhsatsız ilaçların ülkeye girişlerinde İlaç Takip Sistemine kaydedilmesini sağlayacaktır.

“ŞUBAT AYINDA ÜRETİM MİKTARINI DAHA ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Çocukluk çağı enfeksiyonlarında kullanılan ve tedarik edildiği düşünülen ŞURUP FORM ANTİBİYOTİK’in 1,8 milyon kutu Aralık 2022’de piyasaya arz edilmiş olup, bugün itibariyle 2023 Ocak ayında 3,1 MİLYON KUTU piyasaya arz edilmiştir. Şubat ayında üretim ölçeğini daha da artırmak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu