Haber

Sel baskınına karşı nehir kenarındaki binalar birer birer yıkılıyor.

Sel baskınına karşı nehir kenarındaki binalar birer birer yıkılıyor.

Cumayeri Deresi kenarındaki bina belediye tarafından yıkıldı.

DÜZCE – Düzce’nin Cumayeri ilçe merkezinden geçen Cumayeri deresinin kenarındaki binalar belediye tarafından yıkılıyor. Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, “Afete karşı gerekli önlemleri alıyoruz” dedi.

Son yıllarda sıkça yaşanan sel felaketlerine karşı hızla önlemler alınmaktadır. Cumayeri Belediyesi, ilçe merkezinin içinden geçen Cumayeri Deresi için de çalışma başlattı. Dere ıslahı ve genişletilmesi için kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış olup, dere kenarındaki binalar belediye ekiplerince yıkılmaktadır.

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, çalışmaları yakından takip ediyor. Önder Koloğlu, afetlere karşı önlem aldıklarını belirterek, “Bugün Cumayeri deresinin ıslahı ile ilgili çalışmalarımızın asıl etabına başladık. Çünkü ilimizin içinden geçen Cumayeri Deresi bu noktada keskin bir viraj yaptı. Önemli afetler yaşanıyordu. Burada oluşan bu sağlamlık nedeniyle şiddetli yağışlar yağdı. “Alanı kamulaştırdık ve yeni dere güzergahındaki binaları yıktık. Suyun akışını biraz daha rahat hale getirmek ve sertliğini biraz daha artırarak çevreye daha az zarar vermek için çalışıyoruz. Burada 7 binamız var. Bunların kamulaştırılması ile ilgili çalışmalarımız sonucunda. Mülk sahipleriyle de bir anlaşma yaptık. Onlara yakın bir alana yeni bir bina yaparak anlaşma sağladık. Kimseyi üzmeden, kırmadan, dökmeden tamamladık. İhalesi yapıldı ve kısa bir süre sonra müteahhit firma burada çalışmalarına başlayacak. Sağanak yağdığında nasıl bir acılar çekeceğimizi düşünmekten kurtuluruz inşallah. . Bu afete karşı almamız gereken en önemli tedbirlerden biri olan dere ıslahı tamamlanacak. İlk kazmamıza besmele çekerek vurdu. İnşallah merkezimizi afetlerden korumaya çalışacağız” dedi.

emet-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu