Haber

Şehit Yakınları ve Gazilere 12,4 Milyon Dolar

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın 2023 yılı Eylül ayında şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına 12,4 milyon TL yatırdığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Vakıf, 15 Temmuz’da şehit yakınları ve gazilere Eylül 2023 ödemesi olarak toplam 11,9 milyon TL ödeme yaptı. Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer yararlanıcılara 503,5 milyon TL. Bin TL ödendi. Böylece 2023 yılı Eylül ayında hak sahiplerine toplam 12,4 milyon TL ödeme yapıldı. Şehit ve gazi yakınlarına maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla 13 Temmuz 2019 tarihinde kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, Mütevelli Heyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın başkanlığını yaptığı vakıf, hak sahiplerine ödeme yapıyor. Temmuz ayında darbe girişimiyle İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen terör saldırısında şehit olanların yakınlarına aylık maddi destek sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı aracılığıyla toplam 3082 kişiye maaş bağlanıyor. 15’inci.

Beşiktaş’taki Terör Saldırısı Sonrası Toplanan Tutar

Vakıf, kuruluşundan bu yana tüm yararlanıcılara toplam 367,4 milyon TL yardımda bulundu.

Vakıf, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası ile Beşiktaş’taki terör saldırısı sonrasında toplanan meblağı devlete ait iştirak bankalarına ödeyerek şehit yakınları ve gazilere aylık maddi destek sağlıyor. 01.09.2023 itibarı ile vakfın banka hesaplarında toplam 204,8 milyon TL bulunmaktadır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

haber-cumra.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu