Haber

Rusya, Minsk Anlaşması için BMGK’da toplantı talebinde bulundu

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Polyanskiy, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: Minsk Anlaşması imzalandıBMGK’nın 12 Şubat sabahı toplanmasını talep ettik. Amacımız meslektaşlarımıza Kiev rejiminin ve sponsorlarının Ukrayna’daki iç krize barışçıl bir çözüm bulma yönünde tarihi bir fırsatı nasıl kaçırdıklarını hatırlatmak.” o yazdı.

Rus diplomat, toplantıda Batı’nın çatışma analizindeki başarısızlığını tartışacaklarını kaydetti. “BMGK’nin Batılı üyelerinin eylemleri nedeniyle Konsey en önemli görevi olan kriz ve çatışmaları önlemek görevini yerine getiremeyecek. nasıl başarısız oldunbiz de konuşacağız” söz konusu.

Toplantı Türkiye saatiyle 18.00’de yapılacak.

‘Minsk anlaşmaları kurguydu’

Geçtiğimiz günlerde Rus basınına konuşan Rashid Nurgaliyev, Rusya Güvenlik Konseyi Birinci Sekreter YardımcısıUkrayna, Almanya ve Fransa’nın Rusya ile imzalanan Minsk anlaşmaları ve barış sürecine yönelik tutumlarının Rusya’nın başlattığı askeri operasyonun doğruluğunu kanıtladığını söyledi.

Batı’nın verdiği sözleri yerine getirmeme alışkanlığı olduğuna dikkat çeken Rashid Nurgaliyev, şöyle konuştu: Böyle bir davranış bizi şaşırtabilir mi? Çok zor. Bu bizim için uzun zamandır açıktı. 18. ve 19. yüzyılların aydınlanmış Avrupa’sındaKötü bir zevk olarak kabul edilen şey, artık Batı ülkelerinin liderlerinin davranış ilkesi haline geldi“dedi.

Nurgaliyev, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Minsk anlaşmalarının sadece bir anlaşma olduğunu söyledi. Ukrayna’nın daha fazla silahlanması için zaman kazanmakKonuşmasında imzalı olduğunu kabul ettiklerini hatırlattı” dedi. Bütün bunlar özel askeri operasyon kararının doğru olduğunu bir kez daha kanıtlıyor” o devam etti.

Merkel ve Hollande’ın açıklamaları sözde’ uygar BatıTemsilcilerin söz ve eylemlerinin ne kadar değerli olduklarını açıkça gösterdiğini vurgulayan Rusya Güvenlik Konseyi Birinci Sekreter Yardımcısı, Kiev yönetiminin anlaşmaları yerine getirmesine izin vermeyen Batı’nın Rusya’yı sorumlu tuttuğuna da dikkat çekti. anlaşmaların başarısızlığı

haber-altinekin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu