Haber

Rusya Dışişleri: Fransa, Rus gazeteciler adına özür dilemeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya ZakharovaTelegram kanalındaki paylaşımında Paris’in, Rus gazetecilerin Macron’un basın toplantısına katılmasına izin vermediği için Moskova’dan özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Yalanlarla, kibirle ve imtiyaz kompleksiyle dolu böyle bir politika, eninde sonunda destekçilerinin aleyhine işleyecektir. Ayrıca, olayın uyruğa dayalı bir ayrımcılık eylemine dayanması nedeniyle, yaşananları ırkçılığın ve saldırgan milliyetçiliğin açık bir tezahürü olarak değerlendiriyoruz. “Elysee Sarayı’nın medya temsilcisinden özür dilemesini talep ediyoruz.”Zakharova, Rusya’nın Batı demokrasilerinin bir kez daha ırk ayrımcılığı ve demokratik ilkelerin ihlali konusunda örnek teşkil ettiği gerçeğini göz ardı etmeyeceğini vurguladı.

Paris yalnızca bilgi alanında bir ‘cadı avı’ başlatıp kendi kamusal alanındaki Rus yayıncılarını yok etmekle kalmadı, aynı zamanda fikir çoğulculuğunu ve medya haklarını da küçümsedi. ‘kolektif Batı’Limitlerinin ötesinde ihracat yaptığını vurgulayan Zaharova, şöyle devam etti:

“Şu anda Rusya’da 11 Fransız medya kuruluşunun temsilcileri akredite. Bu kişilerin tamamı Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın basın etkinliklerine serbestçe katılma hakkına sahiptir. Bu arada, bugün G20 Zirvesi sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un düzenlediği basın toplantısına bir AFP muhabiri ve kameramanının katılmasını kimse engellemedi.”

Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Zirvesi kapsamında Sputnikmuhabirler ve bir başka Rus gazeteci, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Basın toplantısına katılmasına izin verilmedi. Etkinliğe girmeye çalışan gazetecilere salonun tamamen dolu olduğu söylendi.

refahiye-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu