Ekonomi

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “İki yıllık dönemde toplamda yüzde 110 oransal artış öneriyoruz”

Devlet Memurları Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme teklifleri çerçevesinde, “İki yılda yüzde 110 nispi zam teklif ediyoruz. Teklifimizle söz yerine getirildikten sonra 2024 Ocak’ta en düşük memur maaşı 29 bin 700 lira olacak.”

2024-2025 döneminde yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memurun mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7’nci Dönem Kamu Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak. Memur-Sen, yetkili konfederasyon olarak, kamu işveren kurulu ile memur sendikaları arasında bir ay sürecek müzakerelerde memur ve memur emeklilerini temsil edecek. Toplantılara sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Memur-Sen, 84’ü yeni, 26’sı korunması gereken ve 19’u bir önceki toplu pazarlık döneminde karara bağlanmamış olmak üzere toplam 129 teklif belirledi. Bu kapsamda Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında 129 maddelik önerge Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından kamuoyuna açıklandı.

“Toplu Sözleşme tablosunu ve sosyal diyalog zeminini her zaman önemsiyoruz”

Toplantıda konuşan Yalçın, kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma kurallarını düzenleyecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak ve mali haklarını iyileştirecek önerilerini önümüzdeki iki yıl içinde sunacaklarını belirterek, “Memur-Sen olarak emeğinin ve emeğinin karşılığını alabilmek için işverenin sosyal diyaloğuna, hukuku ve işveren payına düşeni paylaşmaya önem veriyoruz. Türkiye, Toplu İş Sözleşmesi masasını büyük ve güçlü Türkiye vizyonunu gerçekleştirmek için bir fırsat olarak görmelidir.”

“En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkmadı, 1.650 lira fark var”

Yalçın, öncelik olarak en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması nedeniyle eksik uygulandığını belirttiği 1.650 liralık tazminatı istediklerini belirtti.

“İki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış öneriyoruz”

2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak iki yıllık dönemdeki enflasyon bilgileri ile genel hatlarıyla maaş ve fiyat artış önerilerinin dikkate alındığını kaydeden Yalçın, “İlk üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 zam istiyoruz. Yüzde 15 zam istiyoruz.” İki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış öneriyoruz. Teklifimizle, söz yerine getirildikten sonra 2024 yılı Ocak ayında en düşük kamu görevlisi maaşı 29 bin 700 lira olacak” dedi.

“Kamu görevlilerine aylık 7 bin 650 lira kira yardımı yapılmasını talep ediyoruz”

Yalçın, ücret skalasındaki çarpıklığın giderilmesi, kamu görevlilerinin serbestliğinin artırılması, sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi ve emekli maaşlarının artırılmasına yönelik önerilerini de aktardı ve önerilerini şöyle sıraladı:

“Enflasyon farkının dönemsel artışın geçtiği aydan itibaren verilmesi ve en az 2 puanlık artışlarla ödenmesi,

Toplu Sözleşme ikramiyesinin aylık bin lira olarak ödenmesi, kamu görevlilerine verilecek aylık 7 bin 650 lira kira yardımı,

Birinci dereceye yükselen tüm kamu görevlilerinin ek göstergesi 3600,

Kamu görevlilerine bayram tatillerinde 4 bin 850 TL, eşe 2 bin TL, nafaka için 500 TL ve emeklilere ikramiye verilmesi,

8 bin 77 liralık zammın emekli kamu görevlilerine de yansımasını özellikle söylüyor ve istiyoruz” dedi.

“Yükseltme ve Unvan Değiştirme sınavlarının 3 yılı geçmemek üzere zorunlu hale getirilmesini teklif ediyoruz”

Özel hizmet tazminatı ve ek ödemeler dahil olmak üzere, mühendis, şube müdürü, müdür, müdür yardımcısı, şef gibi birçok unvanda memurların mali haklarını iyileştirmek istediklerini belirten Yalçın, “Yardımcı Hizmetler Sınıfı, uzun süredir gündemde tuttuğumuz ve son toplu sözleşmede vurguladığımız, Toplu İş Sözleşmesi’nde de gündeme getirdiğimiz bir sınıf. Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK) aldığımız kararlar doğrultusunda 3 yılı geçmeyecek bir form.

Memur-Sen, maaş artış oranları ve kira yardımını içeren 129 maddelik teklif belgesini gün içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim edecek. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu