Haber

Kartonsan’da Üretimin Durması Soru İşaretlerine Yol Açtı: Sanayiye mi Yoksa Rutin Uygulamaya mı Sıçrayacak?

Büyük sanayi, imalat şirketlerinin tesis ve fabrikaları 7 gün 24 saat normal şartlarda çalışır. Hem hammadde hem de üretim hatları durmuyor. Bu tür tesislerin de belirli periyotlarda dinlenme ve bakım gibi süreçleri vardır. Bazı firmalar yaz aylarında üretime aracılık ederken, bazıları ise yıl sonunda aracı vererek bakım/onarım, stok sayımı gibi faaliyetler yürütüyor. Borsa İstanbul’da bu sabah işlem gören bir şirketin açıklaması bu ortamda uzmanların ilgisini çekti.

İmalat dalında bazı hammaddeler beklememeli ve bazı üretim hatları durmamalıdır.

Geçen yılın başında doğalgaz ve sanayide elektrik kesintilerinde yaşanan sorun, bazı branşlarda bantların durmasına neden oldu ve sıkıntı yarattı. Firmaların periyodik olarak bu üretim ve bakım/onarım faaliyetlerini üstlenmeleri şaşırtıcı değildir. Ancak bu süreçte faaliyette gözle görülür bir duraklama oldu. Çünkü bakım/onarım tek sebep değildi. İlk açıklama uzun süredir finansman, belirsizlik ve döviz üzerine kafa yoran reel şubeden geldi.

Kartonsan yaptığı açıklamada, “bakım-güçlendirme çalışmaları” yapacağını belirtirken, gerekçelerin ortasında da “piyasa koşulları”nı belirtti.

Kartonsan, KAP’a yaptığı açıklamada, 1 Haziran – 2 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında 2023 sayılı karton üretim limitinde üretime ara verileceğini duyurdu.

Kartonsan yaptığı açıklamada, ‘piyasa koşullarının’ üretim hattını da etkilediğini belirterek ‘geçici olarak durdurma’ kararı aldı. Bu süreçte çalışanların yıllık izinlerini kullanacakları belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamada, inşaat çalışmalarındaki gelişmelere göre planlanan duruş sürelerinin süreçte ayrıca değerlendirilmesine ve kamuya açıklama yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Doğal olarak sosyal medyada yorumlara neden oldu.

Çünkü sektör sinyaller veriyordu.

Kartonsan, başlangıç ​​mıydı?

Devam eder miydi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu