Haber

Jandarma’nın 184. kuruluş yıl dönümü törenleri yapıldı

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 184. yıl dönümü nedeniyle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da tören düzenlendi.

Edirne’de Saraçlar Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra İl Jandarma Komutanı Albay Suat Dönmez anıta çelenk koydu.

Dönmez, yaptığı konuşmada Jandarma Genel Komutanlığının 184 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Jandarma Teşkilatı’nın kurulduğu günden bu yana milletin sonsuz sevgisini ve inancını taşıdığını ifade eden Dönmez, “Jandarma, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, bütünlüğün sağlanması için yaptığı hizmetlerle her zaman milletimizin takdirini kazanmıştır. milletimizin huzur ve güvenliği ve kamu düzenini korumaktır.” söz konusu.

Törenin ardından Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Dönmez’i Valilik’te kabul ederek örgütün kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Tekirdağ

Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Daha sonra Çetin ve jandarma görevlisi Vali Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti. Protokol üyeleri şehit mezarlığını ziyaret ederek dua etti.

Programa, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ve kurum yöneticileri katıldı.

Kırklareli

Kırklareli Şehitliği’ndeki törende İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz ve işçi mezarlara çiçek bırakarak dua etti.

Akyüz, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda devam eden törende Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Akyüz, bugün çok gururlu ve sevinçli olduklarını söyledi.

Jandarmanın 184 yıldır günlük hayatın her alanında, yurdun her köşesinde, gece gündüz, sıcakta, soğukta, yağmurda ve çamurda halkın hizmetinde olduğunu belirten Akyüz, jandarmanın hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı. insan merkezli, adil ve şefkatli bir yaklaşımla vatandaşlara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu