Haber

İBB Lider Adayı Murat Kurum soruları yanıtladı

Murat Kurum’un açıklamalarından satırbaşları:

“İSTANBUL’DAKİ COŞKUYU HER YERDE GÖRÜYORUM”

Yoğun bir şekilde sahadayız. Çok çalışıyoruz. Seçime 59 gün kaldı. İlk günden bu yana çarşı ve pazarda esnaflarımızla birlikte çalışıyor, İstanbullularla kucaklaşıyoruz. Gittiğim her yerde İstanbul’daki heyecanı ve coşkuyu görüyorum. Gittiğimiz her sokakta yapılması gereken çalışmaları yapıyoruz.

“VATANDAŞ ‘EVİN ÇOCUĞU GİBİSİNİZ’ DİYOR”

Beşiktaş’taki meydandan Balıkçılar Çarşısı’nın bulunduğu sokağa kadar yürüdük. O caddeyi 2,5 saatte yürüdüm, ilgi ve coşku çok fazla. Oy vereceğiz, sizi seviyoruz diyenler de var. ‘Depremde yanımızdaydınız’ diyorlar. Bir gençimiz, ‘Deprem mağdurları sizi kardeşleri gibi görüyor, onların çocukları oldunuz, annem sizi televizyonda izlerken çocuk gibi izliyor’ dedi. 5 yıllık bakanlığım ve genel müdürlüğüm döneminde yaptığım çalışmaları görüyorum. Bu bir siyasetçi için en değerli şeydir.

“İSTANBULLULAR İBB YÖNETİMİNİN İSTANBUL’A ODAKLANMASINI İSTİYOR”

Deprem ve ulaşımla ilgili bu sorunları çözecek iradeye sahip olanın kazanması gerektiğini söylüyorlar. İstanbul’da gerçekten farklı bir manzara var. Sokak tamamen buna odaklanmış durumda. İstanbullular kayıp yıllarının geri gelmesini istiyor. Barış ve güvenlik istiyorlar. Trafik çilesinin bir an önce bitmesini istiyorlar. Yönetimin İstanbul’a odaklanmasını istiyorlar. Ben her zaman bu anlayışla çalıştım.

“MEVCUT YÖNETİM KENDİNİ DAĞLARIN ZİRVESİNDE GÖRÜYOR”

Mevcut yönetim kendisini dağların zirvesinde görüyor, 8-10 puan önde görür tavrı var. Kendilerini farklı bir konuma sokmaya çalıştılar. İstanbul’a odaklanmadıkları için farklı konuların peşine düştüler. Rakiplerini İstanbul’da aramadılar. Kendilerini 8-10 puan önde gördüler.

“İki puan gerideydik, şimdi 1,5 puan öndeyiz”

Adaylıktan sonra bir anket yaptık ve 2 puan gerideydik. Lansmandan 1 hafta önce ankete katıldım. Şu anda 1,5 puan öndeyiz. CHP’nin yaptığı ankette de durum aynı. Yaptığımız bu ankette DEM Partisi ve YRP aday çıkarıyor. Bizler de rehavete kapılmadan 31 Mart’ta tüm İstanbullularla birlikte gerçek belediyecilik vizyonuyla çalışmalarımızı yürüteceğiz. İstanbul buna hazır. 31 Mart’ta el birliğiyle zaferi kutlayacağız.

“SÖZ VERDİĞİMİZ TÜM PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Siyasetin milletin senden ne beklediğini anlamakla ilgili olduğunu düşünüyorum. Samimiyet ve tevazu değerlidir. Herkes sizin ve bizim gibi insanları arıyor. Siyasetçiden beklenen ise verdiği sözün tutulmasıdır. Verilen sözlerin tutulmadığı, yarı zamanlı belediyecilik yaptığı, boş zamanlarında belediyeyi ziyaret ettiği bir anlayış istemiyor. Bizim siyaset anlayışımız hizmet odaklıdır. Ülkenin sorunlarına çözüm bulmaya odaklanır. Sayın Cumhurbaşkanımızın millete söz verip yapmadığı hiçbir şey yoktur. Eksik olabilir ama söz verdiğimiz projelerin tamamını tamamladık. Ben bakanlık döneminde 81 ile gitmiş biriyim. Bu illere 500’ün üzerinde ziyaret yaptım. Milletimiz bunu takdir ediyor.

“YETKİLİLERDE İBB’YE KADIN ELİ DOKUNACAK”

O gün en az buradaki kadar kadın kardeşimiz de oradaydı. Sahnede yer almamak bir eksikliktir. Hepimizin orada hataları var, bilerek yapılan bir şey değil. Orada çok değerli kadın arkadaşlarımız ve belediye başkan adaylarımız var. Biz kadına değer veren bir siyasi iradeyiz. Başkanımızın ve bizim kadının temsiline bakış açımız nettir. Kadın istihdamına yönelik birçok proje açıkladık. Onlar da mutluydu. Burada olmaması bir eksiklik. Bizim bakanlığımız döneminde bakan yardımcılarımdan biri kadındı. Yöneticilerimiz, genel müdürlerimiz ve departman liderlerimiz arasında kadın yöneticileri ön plana çıkaracak kararlar aldım ve uyguladım. Bu bizim genel siyasi görüşümüzdür. Belediyelerde yetki ve temsil konusunda kadınlara öncelik verdik. Bu anlamda belediyeye ve İBB’deki yetkili makamlara kadınların eli dokunacak. Belediye ve bağlı kuruluşlarında kadınlar da olacak. Kadın yöneticilerimizi atayacağız. Kadınlarla ilgili projeler hazırlarken analiz ve saha araştırmaları yaparak projeler hazırladık. 100 bin girişimci kadına sermaye sağlayacağımızı duyurduk. Kadınların kendi işini kurmasını sağlayacağız. Kadınlarımıza kendi meslek ve ilgi alanlarında eğitim verdiğimiz İSMEK’imiz vardı. Gençlerimize de 100 bin lira sermaye vereceğiz. Kadınlar İSMEK’te eğitim alarak iş hayatına atılacak. İBB’nin kurduğu e-ticaret portalında kadınlarımıza kendi ürünlerini satma imkanı tanıyacağız. Kadınlarımızla birlikte bu güne geldik. 22 yıldır iktidardaysak kadınlar için ödediğimiz bedelle geldik.

“İETT, GEREKTİĞİ TAKDİRDE KADINLARI EVLERİNE TAŞIYACAK”

İETT gerekirse kadınları evlerine bırakacak. Mutlaka çerçeveler oluşturacağız, belli perspektifler oluşturacağız. İstanbul huzurun adresi olsun. Sokaklardaki korkuyu ortadan kaldırmak, trafikteki sorunları ortadan kaldırmak, deprem kaygısını ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu kaygıları ortadan kaldırmak istiyoruz. Eğitimin pahalı olduğu bir İstanbul istiyoruz. İşte bu yüzden Siztem İstanbul’u kuruyoruz. Kaldırım yaptırırken tabelalar asıp reklam asmamalı, bunu insanlara eziyet haline getirmemelisiniz. Metro inşaatına başladığınızda yüzde 5 ilerlemeyeceksiniz. Hızla ilerleyeceksin. Kuracağımız kadın ve gençlik meclisiyle birlikte kararlar alacağız. Sokaklardan kaygıyı sileceğiz. İnsanlar endişelenmeyecek. Eşim ve kızımız gece eve gidiyorlar ve durakları evlerinden uzakta. Gerektiğinde İETT şoförüm sizi evinize bırakacaktır. Dijital İstanbul projesiyle İstanbul’un her sokağının güvenli olmasını sağlayacağız.

“39 İLÇEMİZDE HAYVAN BAKIM MERKEZLERİ KURACAĞIZ”

Sokak hayvanlarına yönelik endişeleri görüyoruz. İstanbul sokaklarından kaygıyı kaldıracağız. Bu konuya duyarsız kalmayacağız. İlgileniyormuş gibi davranmayacağız. Konunun tahlili noktasında irade ne ise onu ortaya koyacağız. 39 ilçede hizmet verecek hayvan bakım merkezleri kuracağız. İstanbul’da 17 bin sahipsiz hayvanın bakımını yapabilecek alan var. CHP yönetimi her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarsız kaldı. Her iki tarafta da doğal hayattaki hayvanlarla ilgili hizmet verebileceğimiz tesisler kuracağız. Bunu tek merkezden yaparak kontrol altına alacağız. Bunu kontrol altına almazsak 3-5 yıl sonra hiçbir şekilde müdahale edemeyeceğiz. Sokaklarımız 5 yıl içinde güvenli hale gelecek. Tüm masrafları biz karşılayacağız. Sokaklarda insanımıza zarar verecek başıboş hayvanları görmeyeceğiz.

“1,5 MİLYON RİSKLİ BİNADAN 600 BİNİN ACİL DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİYOR”

İstanbul’da 7,5 milyon bağımsız bölüm var. 1,5 milyon riskli ev var. 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerekiyor, çok riskli. Bunları bilimsel verilerle elde ettik. Bu konutlarda yaşayanlar deprem durumunda hayati risklerle karşı karşıya kalıyor. İlk etapta 600 konut yapacağız. Benim bakanlığım döneminde 5 yılda 350 bin konut yapıldı. 46 bin afet konutu inşa ettik, anahtarlarını teslim ettik. 20 yılda 1 milyon 250 bin konut inşa ederek vatandaşlarımıza teslim ettik. Mevcut yönetimin önümüzdeki 5 yıl için vaadi 115 bin konuttu ancak 5 bin 86 konutu teslim edebildiler. Bakanlık döneminde 350 bin konutu vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 6 Şubat depremi olur olmaz seferberlik ruhuyla hareket ettik. Ben aslında 11 ilde 60 gün uykusuz kalıp helikopterle ilçeye gittim. 3 ayda 180 bin konutun inşaatına başladık. Pazartesi günü 46 bin konutun teslimini gerçekleştireceğiz. Eğer bunu yapmak istersen, yapabilirsin.

“100 BİN KİRALIK KONUTU 18 AYDA TAMAMLAYACAĞIZ”

İBB’nin 12 bakanlığı var, birçok bakanlıktan daha fazla bütçesi var. İstanbul ona yeter. 81 vilayete yetecek zenginliğe sahip. Bütçenizi doğru kullanırsanız bunların hepsi yapılabilir. Her yıl 650 bin konutun 60 binini KİPTAŞ inşa edeceğiz. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL kira ve taşınma yardımı sağlayacağız. KİPTAŞ 300 bin yapacak. 100 bin kiralık konut yapacağız. Bu yerleri kentsel dönüşümden geçmiş vatandaşlarımıza uygun fiyatlarla kiralayacağız. Kentsel dönüşümün hızlandırılmasını sağlayacağız. 100 bin kiralık konutu 18 ayda tamamlayacağız. 250 bin konutun yerinde dönüşümünü özel sektör ve vatandaş işbirliğiyle gerçekleştireceğiz. Bizi tanıyanlar boşuna bize kardeş, evlat demiyorlar. Bu benim iş yapma yaklaşımımdı. Biz sözümüzü her zaman tuttuk. Şu ana kadar kent meydanlarını yeniledik. Bu yüzden ona sadece İstanbul diyoruz. Bu işleri yapmak için gece gündüz çalışacağım. Eğer bunu yapamazsam ne bir daha İstanbul’a aday olurum, ne de böyle bir söylemin içerisine girerim. Bugüne kadar verdiği sözleri tutan bir güç olduk. Biz bu sözlerimizi her zaman tuttuk, tutacağız. Endişeliyiz ve sorunların çözülmesini istiyoruz.

Sokak evlerimizi dönüştürün diyor. Projelerimizi 39 ilçede gerçekleştireceğiz. Şu anda başlattığımız 171 bin konutun şantiyeleri fiilen devam ediyor. 81 ilde görev yaparken biz de onun bakanlığı döneminde İstanbul’a gittik, o da 39 Millet Bahçesi yaptırdı. Bu projelerimizi 39 ilçede gerçekleştireceğiz. Söylersek yaparız.

Gelen Haberin Detayları…

En son gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza indirin. (iOS, Android)Twitter’da kurabilir @Haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip etmek

KAYNAK: TV100

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu