Teknoloji

Gerçekleri Eğen ve Dördüncü Duvarı Aşan Oyunlar

Çoğu eser kendi içinde bir hikaye anlatır, onu izlemenizi ve okumanızı ister. Ama her üretici böyle değil. Bazı yapımlar doğrudan sizinle konuşur, yorum yapar, sizinle dalga geçer ve hatta ne olduğunun farkına varıp bu durumla ilgili şakalar yapar. Biz bu tür işlere dördüncü duvarı yıkan işler diyoruz. Bazen bir kitap, bazen bir film, bazen de bir oyun olabilir. Bu listemizde sizler için dördüncü duvarı yıkan en iyi oyunları listeleyeceğiz.

1. Doki Doki Edebiyat Kulübü!

Psikolojik kaygı ve görsel roman türünde Doki Doki Edebiyat Kulübü! milyonlarca oyuncu tarafından beğenilen kusursuz bağımsız bir yapımdır. Sadece 4 üyeli bir edebiyat kulübüne girişimizi ve oradaki üyelerle olan bağımızı anlatan kurgu, sizi duygusal bir roller coaster yolculuğuna çıkarıyor.

2. Oyun Yok: Yanlış Boyut

Oyun Yok: Yanlış Boyut, çıkarması ve tanımlaması zor bir oyundur. Oyun aslında size oynanacak bir oyun olmadığını ve bunun gerçek olmadığını anlatıyor ve siz de bu duruma rağmen oyunu zorla oynamaya çalışıyorsunuz. Dediğimiz gibi There Is No Game: Wrong Dimension tarifi zor bir oyun, bu yüzden gidip birinci elden deneyimlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

3. Şifre çözme

İlk bakışta Inscryption, alıştığımız kart oyunlarından çok da farklı görünmüyor. Oynamaya başladıktan sonra Inscryption’ın ne kadar derin ve farklı olduğunu anlıyorsunuz. Oynanışı, hikayesi ve atmosferi ile Inscryption, dördüncü duvarı yıkan oyunlara ilgi duyanların mutlaka izlemesi gereken bir oyun.

4. Tek Atış

OneShot, göze çok hoş gelen piksel grafiklerle oluşturulmuş bir keşif bulmaca ve macera oyunudur. OneShot hem anlattığı hikayeyle hem de sordurduğu sorularla sizi kısa sürede bağlamayı başarıyor. Tüm bunların üstüne iyi düşünülmüş bir oynanış eklemek, kusursuz bir bağımsız yapımla sonuçlanır.

5. Stanley Benzetmesi

Stanley Parable, aklınızla alay eden, sabrınızı sınayan ve içinde bulunduğunuz durumun gerçekliğini sorgulayan mükemmel bir yapım. Özgür iradenin varlığına değinen ve aslında hayatınızın kontrolünün kimin elinde olduğuna değinen Stanley Parable, dördüncü duvarı yıkma konusunda en başarılı isimlerden biri.

6. Karanlık Geldiğinde

When The Darkness Comes, depresyon ve depresyon hakkında kısa ömürlü ücretsiz bir oyundur. Depresif insanların zihinlerinde bir tur atmamızı sağlayan Karanlık Geldiğinde yalnızlık, panik, depresyon, endişe, endişe ve korku gibi duygulara çokça maruz kalıyoruz. Oyun aynı zamanda sizi hayatınızı gözden geçirmeye ve anlamını sorgulamaya da itiyor.

7. Başlangıç ​​Kılavuzu

Yapımcılığını The Stanley Parable’ın yapımcısı Davey Wreden’ın üstlendiği The Beginner’s Guide, tıpkı halefi gibi geleneksel oyunlardan oldukça farklı bir yapım. Başlangıç ​​Rehberi size takip edebileceğiniz ve sohbet edebileceğiniz düz bir hikaye anlatmıyor. İnteraktif sinema tadında olan yapım yaklaşık bir buçuk saatte tamamlanıyor ama sizde bıraktığı etki kalmıyor. seni uzun süre bırakmak

8. Midilli Adası

Midilli Adası, ismiyle sevecen görünse de, anlattıklarıyla bir o kadar iç karartıcı ve ürkütücü. Pony Island adlı atari makinesinde kapana kısılmış binlerce ruhtan biri olduğumuz üretimde, makineden kaçmaya çalışıyoruz. Pony Island, oyunlarda farklılık ve yenilik arayanların mutlaka izlemesi gereken bir yapım.

9. Sihirli Çember

Sihirli Çember, çok karanlık bir dünyada geçen zengin hikayeli bağımsız bir yapımdır. Yarım kalmış bir bilgisayar oyununun içine nasıl girip onu tamamlamaya çalıştığımızı anlatan Sihirli Çember, anlatım tekniği, hikayesi ve atmosferiyle oyuncuları kendine aşık eden bir yapım. Özel bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız The Magic Circle’a göz atmalısınız.

10. Büyü

Inscryption’ın üreticisi Daniel Mullins Games tarafından geliştirilen The Hex, bir otelde konaklamak için gelen 6 kişinin ve aralarında geçenlerin hikâyesini konu alıyor. Hex, eski Point & Click yapımlarından ilham alan iki boyutlu bir bulmaca, dövüş, macera ve platform oyunudur, bu nedenle kendi içinde oldukça farklı şeyler dener. Oyunu oynarken gizemli hikayesine kendinizi kaptıracak ve saatlerin nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu