Haber

Dilan-Engin Polat Çiftine Kötü Haber: İtiraz İkinci Kez Reddedildi

Dilan ve Engin Polat’ın avukatlarının tutukluluk itirazının sulh ceza hakimliği tarafından reddedilmesinin ardından yeniden değerlendirmeye alındı. Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi tutukluluk itirazını bir kez daha reddetti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbolda Bahis ve Şans Oyunlarının Düzenlenmesine Muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Diğer Spor Müsabakaları” adlı kişi, Mali Kabahatler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın da bulunduğu 18 şüpheliden 12’si tutuklanırken, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamındaki tutuklu sayısı 14’e çıktı; 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

5 Kasım’da aralarında Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu 12 şüpheli tutuklandı. Polat çiftinin avukatı Sevinç Horoz, 10 Kasım’da sulh ceza hakimliğine başvurarak çiftin tutukluluğuna itiraz etti. Dün sulh ceza hakimliği tutukluluk itirazını değerlendirerek red kararı verdi.

İtirazın reddedilmesinin ardından belge yeniden değerlendirilmek üzere Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İlk derece ceza mahkemesi de tutukluluk itirazını reddetti.

habersusurluk.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu