Ekonomi

2U’nun hisseleri hayal kırıklığı yaratan kazanç raporu ve gelecek kazanç tahminlerinin ardından düştü

2u (TWOU) hisseleri, analistlerin fikir birliği varsayımlarını karşılayamayan dördüncü çeyrek kazanç ve kazanç raporunun ardından Salı günü önemli ölçüde düştü. Şirketin ilk çeyrek ve yılın tamamına ilişkin tahminleri de beklentilerin altında kaldı.

Şu anda hisse senedi değerinin %24’ünden fazlasını kaybetti.

Çevrimiçi eğitim konusunda uzmanlaşan şirket, dördüncü çeyrekte hisse başına kazancının (EPS) 0,48 dolar olduğunu bildirdi; bu, analistlerin 0,64 dolarlık tahmininin 0,16 dolar altındaydı. Şirketin bu çeyrekteki geliri geçen yılın aynı dönemine göre %8 artarak 255,7 milyon dolara ulaşırken, bu rakam 276,71 milyon dolar olan beklentinin altında kaldı.

Lisans programları sunan segmentten elde edilen gelir %19 artışla 163,5 milyon dolara yükseldi.

2U CEO’su Paul Lalljie, “Finansal yönetime daha güçlü bir şekilde odaklanarak operasyonlarımızı yeniden yapılandırıyor ve geliştiriyoruz” dedi. “Pazarda kanıtlanmış ürünlerimiz, kapsamlı ortak ağımız ve ölçeklenebilir teknoloji ve hizmetlerimizle birlikte bu daha keskin odaklanmanın, bizi yüksek kaliteli çevrimiçi eğitime yönelik artan talebi karşılayacak ve misyonumuzu yerine getirecek bir konuma getireceğinden eminiz.”

Şirket, 2024 yılının ilk çeyreğindeki gelirin 195 milyon ila 198 milyon dolar arasında olacağını varsayarken, 205,4 milyon dolar olması bekleniyor. 2024 yılının tamamı için öngörülen gelirin 871,1 milyon dolar olması ve bunun 805 milyon ila 815 milyon dolar arasında olması bekleniyor.

Faiz raporuna yanıt olarak Needham & Company analistleri, 2U’nun temkinli görünümü ve şirketin mali durumuyla ilgili devam eden belirsizlik hakkında yorum yaptı. Hisse senedinin notunu Al’dan Tut’a düşürdüler ve fiyat hedeflerini geri çektiler.

“Şirketin 2023 dördüncü çeyrek sonuçlarını ve 2024 tahminlerini beklenenden daha zayıf açıklamasının ardından 2U’nun (TWOU) notunu Hold olarak değiştiriyoruz. Bu, 2U’nun önemli borcunu yönetme ve yeniden finanse etme yeteneğini yeniden değerlendirmemize yol açtı” dedi.

“2024 yılı için ilk FAVÖK talebinin beklediğimizin altında olduğu göz önüne alındığında, 2U yeniden yapılanma yoluyla ek maliyet düşüşleri elde etmenin yollarını arıyor” diye devam ettiler. “Bu ek tasarrufların ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin ayrıntılı bir bilgi veya zaman çizelgesi sağlanmadığı için, operasyonel ve finansal istikrara yönelik daha kesin bir yol buluncaya kadar bekleyip gözlemlemeyi tercih ediyoruz.”

Bu makale yapay zekanın yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

suruchaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Karapürçek Evden Eve Nakliyat
Tv Tamiri
Başa dön tuşu